Itsetutkitelu, on tämän päivän toimivin työkalu jonka olen saanut. Ennakkoluulot häiritsevät kokeilla asioita joilla voisi ahdistunutta oloa helpottaa. Hiljattain terapeuttini kanssa puhuimme tunteista ja miten toimisin kun tulee se paha hetki. En tajunnut kuinka hölmöltä pystyin kuulostamaan kun totesin ettei minulla juomisen suhteen ole käyttö varauksia, ei ole mitään syytä miksi joisin. Miksi pilaisin oman raittiuden ja sen saaman elämän mielekkyyden. Hei miks en pysty käyttämään tätä myös näissä pahoissa oloissa. Se on vain hetkellinen tunne joka menee ohi. Ei minun tarvitse toimia sen tunteen mukana yhtään sen enempää kuin joisin sitä ensimmäistä.

Vertaistuen kun löysin elämääni sain huomata kuinka enää ei tarvitse yksin selvitä ongelmista taikka minun ongelmat eivät ole yhtään sen ihmeellisempiä kuin muidenkaan. Jokaisella on omat polkunsa. Tässä olen saanut kuunnella kuinka muutamat puhuvat kuinka ”minulla on sitä ja tätä, kuinka minun ongelmat on pahempia kuin toisten”. Tämäkin on vain jokaisesta itsestään kiinni, valinnat joita teen elämässäni ovat vain minun vastuullani, en voi sysätä syitä kenellekkään. Ennen en edes tajunnut kuinka en voinut peiliin katsoa vaan syytin maailmaa siitä että elämäni on kurjaa. Jostain luin ”elämään ei uuvu vaan siihen ettei elä elämäänsä” tätä kun pohdin näin nykyään niin paikkaansahan se pitää. En mie elämääni uupunut vaan siihen ettei se ollut sellainen kuin olisin halunnut. Kokoajan kun ui vasta virtaan niin uuvuttaahan se. Miksi sitä pitää vastustaa kaikkea? En tiedä, itse olen saanut melkoisen saarnan itsekkyydestä ja oman navan tuijottelusta jonka ymmärrän tänä päivänä niin etten minä ole maailman napa, maailma kulkee eteenpäin ilman minuakin. Minä olen vain pienen pieni osa tätä kaikkea. Voin aiheuttaa vain itselleni pahan olon jos vastustan kaikkea.

Elämän kaarta saan tässä kasata jotta löydän mielenvikaisuuteni, voin tänä päivänä tehdä asioita toisin. Tällä hetkellä opettelen olemaan tietoisesti läsnä ja sen miten voin irrottautua tunteista jotka takertuu minuun kuin takiaiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: